Lsr.se

Så planerar du en kommande begravning

När en anhörig står inför döden är det betydelsefullt att ta reda på allt kring hur denne vill ha sin begravning. Det är ett viktigt för båda parterna. När du har all information nedskriven kan du lättare planera begravningen och sedan delegera saker du inte orkar göra själv till en begravningsbyrå.

Att ha en nära anhörig som närmar sig livets slut är långt ifrån enkelt. Att ovanpå den stora sorgen också planera en begravning kan bli tungt. Men om du vänder dig till en begravningsbyrå kan du få bra stöd och hjälp. Ett tips är att kontakta Fenix Begravning som kan stötta dig med just det du behöver. De erbjuder fri rådgivning så tveka inte att höra av dig till dem redan idag.

“Livets slutskede kan innebära olika lång tid för olika personer och vid olika grundsjukdomar.” Läs mer här om palliativ vård.

Ta reda på vilka önskemål som finns

När en person får palliativ vård betyder det att sjukdomen inte längre går att bromsa. I detta skedde är det betydelsefullt att planera om du och din anhörige vill göra något speciellt. Att våga prata om döden och begravningen är tufft, men ett nödvändigt samtal att ha om det inte ägt rum tidigare. När du pratar med din anhörige om begravningen har denne möjlighet att framföra sina önskemål och berätta hur han eller hon önskar ha det. Vita arkivet är en väldigt bra tjänst att använda för att sammanställa en persons önskemål kring en begravning. Det går enkelt att fylla i allt på nätet.