Lsr.se

Så kan du förnya dina recept online

Nuförtiden är det lättare än någonsin att förnya dina recept. Du behöver inte längre springa till vårdcentralen. Från ditt bekväma hem kan du idag enkelt förnya recept online. Det är perfekt för de som har svårt att ta sig ut till en vårdcentral. Digitala vårdcentraler är också öppna alla dagar om året. De flesta har också mer generösa öppettider.

Person som får konsultation av doktor onlineTack vare digitaliseringen kan du idag göra mer än att bara betala räkningar och beställa mat online. Idag kan du till exempel träffa läkare online om du inte har möjlighet att ta dig till ett sjukhus. Läkare online kan bedöma dina symptom och sedan skriva ut recept till dig. Du kan även förnya recept online och få tillgång till dessa inom 15–30 minuter. På så sätt sparar du tid genom att inte behöva åka in till en vårdcentral.

Enkel process för att få recept online

Det finns många fördelar med att förnya sina recept online. Själva processen är enkel och säker där du identifierar dig med BankID. Du slipper de långa väntetiderna och kan dessutom vara hemma i en trygg miljö medan du väntar på hjälp. När du använder appen kommer du även få tillgång till den aktuella patientavgiften. Efter att du har fått godkännande från läkaren kan du hämta ut ditt recept på valfritt apotek. En annan sak som du också kan få hjälp med är att få sjuk- och läkarintyg om du till exempel behöver det vid VAB. Allt fler ställer sig positiva till digital vård i Sverige.

Dessa recept går inte att skriva ut

Vid vissa tillfällen kan du behöva träffa en läkare fysiskt innan du kan få recept utskrivet. Det gäller främst vid narkotikaklassade eller beroendeframkallande läkemedel. Skulle du behöva licenspreparat eller recept på läkemedel som inte finns på vanliga vårdcentraler behöver du också besöka en läkare fysiskt. På senare år har det blivit allt mer populärt med elektroniska recept även vid fysiska besök. Innan du kontaktar en läkare online är det viktigt att tänka på vilken typ av recept du behöver hjälp med. Du kommer behöva svara på några frågor om dina sjukdomssymptom innan du kommer i kontakt med en läkare.